5 смачних страв з цукіні

Сьогодні ми підготували для вас кілька смачних рецептів з цукіні, щоб ви могли насолодитися смаком цього прекрасного овоча і приготувати кілька нестандартних страв у себе на кухні.

Напевно у вас є пара ідей про те, як приготувати цукіні, наприклад, фаршировані або смажені. Ми вам хочемо запропонувати кілька рецептів приготування цукіні, які порадують вас і ваших гостей в будь-який час року, особливо ці страви вам сподобатися якщо ви на дієті або вегетаріанець.

Омлет з цукіні в мікрохвильовці

Омлет из цукини в микроволновке

Ми могли б назвати це рецепт «здоровим фаст-фудом», тому що він не вимагає великої підготовки, а для приготування потрібно всього кілька хвилин.

Інгредієнти для омлету з цукіні

  • 2 цукіні
  • вершковий сиру
  • 1 яйце
  • Сіль, перець і спеції за смаком

Як приготувати?
Вибирайте найяскравіші цукіні, тому що вони найніжніші. Вимийте цукіні і розріжте їх на маленькі однакові шматочки. Розріжте сир на кубики і змішайте його з яйцем в мисці. Додайте сіль, перець, орегано або будь-які інші спеції, які ви віддаєте перевагу. Не забудьте додати цукіні! Як тільки все буде змішано разом, поставте все в мікрохвильову піч на 4-5 хвилин, не більше. Все готово! Тепер у вас є смачний і простий рецепт, який відмінно зі читається з салатом або рисом.

Смажений на сковороді цукіні

Жареный на сковороде цукини

Цей рецепт цукіні ідеально підходить для людей, які не їдять м’ясо і хочуть додати щось цікаве в салат.

складові

  • 2 цукіні
  • Панірувальні сухарі або борошно
  • 3 яйця
  • Сіль і перець
  • масло
  • спеції за смаком

Як приготувати?
Використовуючи терку натріть цукіні на велику соломку. Посоліть, дайте їм полежати близько 20 хвилин. В окремій мисці збийте яйця і улюблені вами спеції. Крім солі, ви можете додати перець, орегано, чебрець, петрушку, кмин або будь-яку іншу спецію, яку ви хочете. Умочіть невелика кількість цукіні в суміші яєць і приправ, а потім в хлібних крихтах або борошні, сформуйте їх у форму як для пиріжка або котлети. Обсмажте на сковороді з маслом, якщо ви віддаєте перевагу більш здорову версію харчування, ви можете приготувати їх в пароварці чи в духовці. Коли панірування або борошно перетворяться в золотисто-коричневий колір, значить цукіні готові. Смажені цукіні ідеально підійдуть до картопляного пюре, салатами, рису і т. Д.

Рис з цукіні

Рис с цукини

Цей рецепт цукіні простий, корисний і смачний! Відмінне страви як влітку так і взимку.

Інгредієнти для рису з цукіні

  • 1 цукіні
  • 1 зубчик часнику
  • 1 цибуля
  • 2 чайних ложки масла
  • 50г масла
  • 1 літр бульйону
  • 2 чашки рису
  • 3 чайні ложки тертого сиру
  • Сіль, перець, петрушка, орегано і т. Д.

Як приготувати?
Порізати цукіні на маленькі кубики і обсмажити з маслом, часником і спеціями. Окремо злегка обсмажте половину масла з цибулею, додайте рис і обсмажте близько хвилини. Додайте суповий бульйон, приправте його сіллю і перцем, варіть поки рис не буде готовий. Коли рідина випарується, додайте решту масла, сир і смажений цукіні. Блюдо готове! Подавайте його гарячим, можна додати ще трохи сиру зверху.

Пиріг з цукіні в духовці

Пирог из цукини в духовке

Це відмінний рецепт, якщо у вас є діти, які не люблять їсти овочі. Цей смачний пиріг дозволить дітям насолодитися смаком цукіні, а також отримати всі необхідні поживні речовини та вітаміни які в ньому містяться.

Інгредієнти для пирога з цукіні

  • 4 цукіні середнього розміру
  • невелика цибулина
  • 2 яйця
  • 100 грам тертого сиру
  • Сіль і перець
  • масло

Як приготувати?
Нарізати цукіні на маленькі кубики. Покладіть в каструлю і варіть їх у воді з сіллю. Злийте їх, коли вони стануть м’якими, поставте їх остигати. В окремій мисці збийте яйця, додайте спеції і цибулю, нарізану на дрібні шматочки. Додайте сіль, перець і будь-які інші спеції, які вам подобаються. Потім отриману суміш додайте до цукіні. Розігрійте духовку і викладіть цукіні на добре змащену маслом скляну форму. Готуйте їх в духовці, поки вони не обсмажити. За пару хвилин до виймання з духовки посипте все тертим сиром. Дістаньте і поставте охолоджуватися. Відмінне блюдо для м’яса або курки.

Маринований цукіні

Маринованный цуккини

Це відмінне блюдо для святкового столу яке можна використовувати як закуску.

Інгредієнти для маринованого цукіні

  • цукіні
  • 1 літр чистої води
  • 100г. харчового оцту
  • Сіль, орегано і подрібнений часник
  • оливкова олія

Як приготувати?
Розріжте цукіні на смужки товщиною близько півтора сантиметрів. Покладіть їх в каструлю з водою, сіллю і оцтом. Залиште їх «насититися», тобто поки вони не стануть більш ніжними. Злийте їх, викладіть один шар з цукіні зі спеціями на тарілці, полийте олією, викладіть другий шар і повторіть. Ви також можете зберігати їх у великій скляній пляшці з кришкою. Поставте їх у холодильник, через 24 години мариновані цукіні можна викладати на тости до столу.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *