4 рецепту приготування брокколі

Брокколі — ідеальний варіант для багатьох страв, оскільки вони практично не містять жирів і багаті вітаміном С і білками.

Ми зібрали кілька смачних рецептів, в яких міститися брокколі, щоб ви і ваша сім’я могли їсти здорові і дієтичні страви на кожен день. Не забудьте додати рецепти в закладки!.

Брокколі — одна з найбільш багатих білками овочів, які існують на нашій планет. Це приголомшливо, адже брокколі ідеально підходять практично для будь-якої страви. Брокколі можуть похвалитися великим вмістом вітаміну С, а також допомагають у боротьбі з раком. Крім усього цього, у них дуже мало жиру, що робить цей овоч відмінним вибором якщо ви на дієті. Давайте подивимося які смачні рецепти можна приготувати з брокколі.

Брокколі з грибами і часником

Брокколі з грибами і часником

Цей рецепт дуже легко приготувати і може стати або основною стравою, або гарніром для курки або м’яса. Інгредієнти:

3 головки брокколі
2 чайні ложки вершкового масла
1 склянку грибів, нарізаних
3 зубчики часнику
кухонна сіль
мелений чорний перець
Спочатку вимийте і розріжте брокколі. Розріжте часник на дрібні шматочки. Розтопити масло на сковороді і додайте часник, а потім брокколі. Після цього додайте гриби, сіль і перець, накрийте їх для приготування на 10-15 хвилин. Зніміть їх з вогню і зніміть кришку, дайте постояти ще 5 хвилин (до тих пір, поки брокколі не буде добре приготована). Подавати гарячим. Якщо хочете, можете натерти зверху сир пармезану і дайте йому розплавитися.

Печеня з броколі, цвітної капусти і картоплі

Печеня з броколі, цвітної капусти і картоплі

Цей рецепт приготування відмінно підійде для обіду в холодний зимовий день, він не тільки зігріє вас, але і наповнить ваш організм необхідними вітамінами. Інгредієнти для п’яти порцій:

300г брокколі
300г цвітної капусти
вершкове масло
5 картоплі
Наріжте всі овочі кубиками однакового розміру і покладіть їх у сковорідку з маслом. Обсмажуйте до тих пір, поки вони не стануть м’якими (приблизно 20 хвилин). Потім додайте трохи масла зверху (але небагато), поки він не розплавиться. Додати тертий сир пармезан для пікантного смаку. В якості приправи ми рекомендуємо мускатний горіх і кмин.

Броколі в соусі з нуту

Якщо ви знайдете всі інгредієнти, цей простий у виготовленні рецепт, здивує вас приємним смаком. У цьому рецепті корисні поживні речовини з брокколі і нуту об’єднуються, щоб стати супер корисним стравою. Інгредієнти, які вам знадобляться:

1/2 чашки приготованого нуту
4 чашки брокколі
1/4 натурального йогурту
2 зубчики часнику
1 чайна ложка оливкової олії
1 чайна ложка лимонного соку
1/4 чайної ложки меленого кмину
1/4 чайної ложки кайенского перцю
Солити за смаком
У блендері або кухонному комбайні змішайте нут, йогурт, масло, лимонний сік, спеції, часник і сіль, поки вони не стануть консистенцію пасти або соусу. Розріжте броколі в квіточки і варити в каструлі. Коли вони стануть ніжними, злийте їх і покладіть в миску. Налийте соус на брокколі, блюдо готове до вживання. Ви можете змішати дві страви разом або додавати соус зверху.

Вінегрет з брокколі з сиром і кукурудзою

Вінегрет з брокколі з сиром і кукурудзою

Це відмінний рецепт здорової їжі і хороший спосіб втамувати голод між основними стравами замість солодких закусок або жирних салатів. Необхідними інгредієнтами є:
2 столові ложки оливкової олії
1 пучок брокколі
1 чашка варених кукурудзяних зерен
1/4 склянки білого оцту
200 р. сиру гауда
Кухонна сіль
Варіть брокколі протягом 10 хвилин з невеликою кількістю солі, злийте їх і відкладіть в сторону. Змішайте оцет, оливкова олія і сіль в маленькій мисці. Вилийте отриманий соус зверху на брокколі, додайте (100 г тертого сиру гауда, поставте все на вогонь до тих пір, поки він не розплавиться (1-2 хвилини). Наріжте що залишився сир маленькими кубиками, додайте кукурудзу, все перемішайте і подавайте.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *